23 - 31 Oct. Cluj-Napoca

Anett Kontaveit, campioana Transylvania Open: „Încă nu sunt conștientă de ce se întâmplă. Sunt incredibil de fericită!”

La scurt timp după câștigarea finalei Transylvania Open, la capătul unui 6-2, 6-3 impresionant în fața Simonei Halep, Anett Kontaveit a pus în cuvinte nu doar bucuria victoriei de la Cluj, dar și satisfacția calificării ei în premieră la Turneul Campioanelor.

Despre calificarea la WTA Finals, turneu care anul acesta va fi organizat la Guadalajara, campioana de la Cluj a spus:

„Încă nu sunt conștientă de ce se întâmplă. Sunt incredibil de fericită că am reușit să joc foarte bine astăzi și să câștig finala. Acesta a fost obiectivul principal și sunt foarte mândră de mine că am reușit să fac asta.”

„Am avut puține emoții la începutul primului set, a trebuit să-mi mut gândurile înapoi la ceea ce trebuia să fac, mai degrabă decât la cât este scorul sau la ce se întâmplă. A trebuit să joc agresiv, dar să nu dau prea tare, trebuia doar să îmi găsesc echilibrul; cred că am reușit să schimb cu adevărat gândurile asupra obiectivului pe care îl aveam”, a explicat ea.

Kontaveit crede că cel mai important aspect în finala contra Simonei Halep a fost încrederea. „Am crezut în mine puțin mai mult decât am crezut în ultimii doi ani. Am încercat să fiu agresivă, dar și să rămân constantă și să nu lovesc prea tare. Ea (nr. Simona Halep) este o jucătoare foarte complicată și am încercat să mă concentrez pe mine, să nu mă gândesc la cele trei meciuri pe care le-am pierdut în fața ei. Am luat-o ca pe o nouă provocare.”

Întrebată dacă va avea timp să viziteze Clujul, Anett Kontaveit a spus că „Voi merge direct acasă, din păcate, nu voi avea timp să vizitez Clujul. Nu am văzut prea mult orașul, pentru că am încercat să mă odihnesc când nu am jucat tenis. Poate o să revin aici anul viitor și atunci voi avea mai mult timp. Voi avea câteva zile acasă și mă voi odihni puțin, am jucat atât de mult tenis în ultimele două săptămâni încât abia aștept sa ajung acasă!”

Despre turneu și experiența ei la Transylvania Open, Kontaveit a spus că a avut și momente mai dificile, dar și momente cu adevărat frumoase: „Turneul a fost organizat incredibil de bine, oamenii au fost atât de primitori, m-am simțit cu adevărat uimitor încă din prima zi în care am venit aici! Am avut o primire călduroasă, organizatorii au făcut o treabă foarte bună.”

 

Categorii
Powered By the creators of
Latest Events
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

Latest Posts
ianuarie 27, 2022
ianuarie 27, 2022
ianuarie 27, 2022
ianuarie 26, 2022
ianuarie 26, 2022