23 - 31 Oct. Cluj-Napoca

Anett Kontaveit joacă extraordinar în finala cu Simona Halep, câștigă Transylvania Open și se califică la WTA Finals!

Anett Kontaveit e prima campioană a Transylvania Open, după o evoluție impecabilă în finala cu Simona Halep, 6-2, 6-3. Este al doilea titlu consecutiv pentru Anett, favorită 2 la Cluj, după cel câștigat săptămâna trecută la Moscova, și al patrulea al sezonului; Kontaveit s-a mai impus, în 2021, la Cleveland și Ostrava. 

Victoria cea mai mare pentru Kontaveit este calificarea la WTA Finals. Kontaveit avea nevoie de titlu la Cluj pentru a prinde ultimul loc la Turneul Campioanelor, și l-a obținut. Anett și-a dus această misiune la capăt în cel mai bun mod cu putință: autoritară, concentrată și capabilă să depășească orice obstacol. 

Kontaveit nu va pleca de la Cluj doar cu al 5-lea titlu WTA al carierei și cu o calificare la WTA Finals. Ci și cu urcarea în Top 10 WTA; de săptămâna viitoare, ea va intra, în premieră, printre primele 10 jucătoare ale lumii, undeva în jurul locului 8 mondial. 

Anett Kontaveit nu a cedat niciun set în drumul ei spre trofeul Transylvania Open. Prin prestația ei de la Cluj, ea confirmă încă o dată că este cea mai în formă jucătoare a momentului, poate chiar cea mai bună a ultimelor trei luni. 

Simona Halep, care a încercat multe lucruri în această finală, s-a convins și ea de acest lucru.

Simona a început lovind agresiv, dar nu atât de precis cât să poată rezista în acele schimburi de mingi dure cu o Kontaveit plină de încredere. A încercat apoi să varieze lungimea, să adauge mai mult top-spin loviturilor pentru a-și împinge adversara în spatele liniei de fund, astfel încât să o determine să piardă din control; însă chiar și în fața acestor mingi, Kontaveit a avut răspuns, lovind câștigător din orice poziție. În final, Kontaveit a fost prea puternică. Și prea încrezătoare. 

Încrederea ei s-a reflectat și în faptul că a lovit fără teama de a greși. Am văzut această libertate în numărul mare de lovituri câștigătoare (21), în procentajul punctelor câștigate cu primul serviciu (71%) sau la retur (56% puncte câștigate cu returul pe prima servă). 

La capătul a nouă zile de tenis superb aici la Cluj, Anett Kontaveit este – fără urmă de îndoială – o campioană meritorie la prima ediție de Transylvania Open.

Felicitări, Anett, și mult succes la WTA Finals!

 

Categorii
Powered By the creators of
Latest Events
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

Latest Posts
ianuarie 27, 2022
ianuarie 27, 2022
ianuarie 27, 2022
ianuarie 26, 2022
ianuarie 26, 2022